31.01.12

Kalmaņu vīns

Dažādu iemeslu dēļ pasen neko neesmu rakstījusi, bet vismaz šodien klusumu lauzīšu, pastāstot par kādu īpašu Ziemassvētku dāvanu.

Aizvadītajos Ziemassvētkos mani tuvākie ģimenes locekļi saņēma speciālu dāvanu - Kalmaņu vīnu, kas tagad man vienmēr atgādinās tēta pārsteigto reakciju un jautājumus visas nākamās pusstundas garumā.

Latvijā šī iespēja, šķiet, nav īpaši zināma, taču vismaz dažās ārvalstīs ir ierasta lieta dāvināt parastas mantas ar neparastu noformējumu - piemēram, baltvīnu ar unikālu etiķeti tikai dažos eksemplāros. :) Par to uzzināju, nejauši runājot ar vienu šādu meistaru, un ideja manai unikālajai Ziemassvētku dāvanai bija gatava! Ar meistara palīdzību tā tika arī realizēta, maniem vecvecākiem, tētim, mammai un māsai pasniedzot šādu dāvanu ar manis izdomātu tekstu gan pudeles priekšā, gan aizmugurē.

Lai gan šoreiz vīns bija parastais ungāru vīns, Ziemassvētkos par to aizdomājāmies, jo tieši tobrīd vectētiņš brūvēja mājas ābolu vīnu... Varbūt nākamreiz tas būs 100% Kalmaņu vīns ne tikai etiķetes, bet arī sastāva ziņā?!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru