29.09.09

Iepazīšanās ar universitāti


Nedaudz vairāk nekā pirms nedēļas es devos apraudzīt savu augstskolu, jo notika jauno apmaiņas studentu Welcome Day, kuras laikā mēs uzzinājām gan Erasmus Hogeschool Brussels vēsturi un tagadni, gan informāciju par Briseli un vietām, ko apskatīt, gan arī praktiskus studiju jautājumus, sākot ar lekcijām un beidzot ar sabiedriskā transporta karti. Studiju daļas pārstāvji stāstīja par studentu tusiņiem, kas apmaiņas studentiem tiek rīkoti kopā ar vietējiem studentiem, par bezmaksas sporta nodarbībām (super!), par apdrošināšanu un vēl citiem jautājumiem.
Īpaši laba sadarbība EHB ir ar ESN (Erasmus Students Network), tāpēc viņiem bija iespēja prezentēt savu organizāciju un stāstīt, kādi tusiņi un braucieni tiek rīkoti apmaiņas studentiem un kā tajos iespējams piedalīties. Lielisks veids, kā pārliecināties, ka visi apmaiņas studenti zina par ESN un to iespējām!
Vēl man patika fakts, ka programmā bija iekļautas arī bezmaksas pusdienas - pie tam apjomīgas un labas. Labs veids, kā mudināt studentus apmeklēt šo informācijas dienu!
Kopējais iespaids par augstskolu - ļoti, ļoti labs. Atsaucīgi studiju daļas pārstāvji, moderna un patīkama augstskolas ēka (lai gan fakultātes ir izmētātas pa visu pilsētu - tāpat kā Latvijā), salīdzinoši lētas cenas augstskolas kafejnīcā/ēdnīcā. Un ļoti daudz iespēju bez maksas vai par ļoti smieklīgām izmaksām aktīvi piedalīties studentu dzīvē - par visu ir padomāts!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru