28.06.11

Neraža ar laikapstākļiem

Par Latviju viss ir vairāk vai mazāk skaidrs. Laikapstākļus tur varētu definēt kā "kad mēs augām, tā nebija" jeb "globālā sasilšana padara vasaras karstākas un ziemas - vēlākas". No rīta, izejot ārā no mājas, vairāk vai mazāk ir zināms, kāds būs laiks, vai lietussargu un jaku vajag ņemt līdzi vai labāk atstāt mājās.

Par Londonu arī vairāk vai mazāk viss ir skaidrs. Grozies kā gribi, vienmēr ir auksts un lietains, izņemot pāris laimīgos brīžos, kad ir vērts izvilkt ārā saulesbrilles.

Toties par Nīderlandi ir skaidrs tikai tas, ka nekas nav skaidrs un somā ir jābūt - lietussargam, jakai, saulesbrillēm un drēbēm gan siltam, gan aukstam laikam.

Pagājušās nedēļas beigas - ceturtdiena/piektdiena. Jaka un garie džinsi neizbēgami, vairāk par +20 grādiem diez vai ir ārā - nu labi, +22 kā maksimums. Katram gadījumam kabatās man ir cimdi - jā, es esmu uzaugusi siltumnīcā.

Svētdiena. Parādās saule. Precīzāk izsakoties, termometrs uzlec par nepilniem 10 grādiem augstāk un savas rudens drēbes es varu nomainīt uz bezroku kleitiņu.

Pirmdiena. +30/+31 grādi. Gribu emigrēt uz Skandināviju un atsvaidzinos, slēpjoties mājās, kur ir vēsāks nekā ārā.

Otrdiena. Daži pasākumi Hāgā tiek atcelti gaidāmās vētras un lietusgāzes dēļ, tāds pats laika sagaidot arī Amsterdamu. No rīta - apmācies, karsts, bet var just, ka drīz sāks līt. Ap pēcpusdienu lietus vietā parādās saule un +30 grādi.

Turpmākās dienas. Laika pareģi sola maksimums +20/22 grādi dienā un ap +10 grādiem naktī. Atā, tropiskā vasara!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru