13.03.11

Slēpošana zem jumta

Domāju, ka šoreiz manas pārdomas vislabāk saprast spēs tieši latvieši, tāpēc ieraksts latviešu valodā.

Sestdien (vakar) izmēģināju, kā tas ir - slēpot iekštelpās! Netālu no Amsterdamas ir mākslīga slēpošanas trase zem jumta "Snow Planet". Pirms kāda laika bija akcija, ka varēja iegādāties kuponu, ar kuru slēpot četras stundas (ieskaitot inventāra īri) par puscenu. Nevarēju noturēties un iegādājos!

Diemžēl gaidītais brauciens izvērtās atziņā, ka tiem, kas bijuši Alpos un tur ne tikai slēpojuši, bet pašā sākumā arī iemācījušies slēpot, šādās mākslīgajās trasēs īsti nav, ko darīt... Trase bija tikai viena - 230 metrus gara, pa kuru lejā varēja nobraukt aptuveni vienā minūte (labi, varbūt divās), pat Žagarkalna trases ir garākas par šo. Vienā trases pusē sniega gandrīz nebija, otrā tā bija pārpilnām - tad nu varēja izlemt, kas labāks... Par laimi, cilvēku nebija tik daudz, lai būtu jāspiežas, bet izbaudīt nebija, ko - augšā ar padibeņa pacēlāju bija ilgāka braukšana nekā no "kalna" lejā.

Lai gan biju gatavojusies tam, ka temperatūra ir auksta un uzvilkusi divus džemperus un silto jaku, tomēr nosalu. Mani ziemas cimdi nebija gatavi -5 grādiem bez saules stariem. Ilgāk par pusstundu izturēt nevarēju, bija jāiet garderobē sasildīties. Otrajā reizē arī ilgāk neizturēju un gala rezultātā četru stundu vietā noslēpoju maksimums pusotru.

Nezinu, kāda ir pieredze citās slēpošana trasēs zem jumta, bet šķiet, ka man ar šo pietika. Nākamreiz - uz īstajiem kalniem ārpus Nīderlandes!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru