12.01.11

Piedzīvojumu krievu veikalā

Šodien biju aizvedusi Sintiju iepazīties ar krievu veikaliņu Amsterdamā, kurš saucas "Blin Blin Blin" un atrodas netālu no zoodārza. Pati biju tur tikai vienu reizi pirms pusotra gada, bet izskatās, ka pa šo laiku nekas nav mainījies.

Sortiments - ļoti dažāds, sākot ar alkoholu, pelmeņiem, piena produktiem, skābētiem gurķiem utt. un beidzot ar žurnāliem, CD un DVD krievu valodā.

Kā jau tas bija sagaidāms, tur iespējams iegādāties ne tikai Krievijā ražotas preces, bet arī Gruzijas un Transilvānijas vīnus, Latvijas "Laimas" šokolādes un šprotes, lietuviešu alu un maizi, kā arī poļu pelmeņus. Varbūt vēl kādas Ukrainas un Baltkrievijas preces, kas tik ļoti neizceļas. Daļa preču bija ražotas tieši ārzemju tirgum, piemēram, poļu pelmeņiem uzraksts bija poliski un vāciski, bet Rīgas šprotēm - angliski. Sintija teica, ka ārzemēm paredzētās šprotes ražojot citādāk nekā tās, ko tirgo Latvijā...

Cenas - zināmas tikai daļēji, jo uz aptuveni puses no precēm tās nebija minētas. Nākamnedēļ braukšu ēst biezpienu un pelmeņus uz Latviju, tāpēc nepajautāju, cik tie maksā, bet, piemēram, šprotes bija par aptuveni 2-3 eiro.

Apkalpošana - kas tā tāda? :) Tantuks (šķiet, ka krievu babuška, vismaz krieviski ar mums runāja) sēdēja savā stūrī un, šķiet, minēja krustvārdu mīklas. Bijām vienīgās apmeklētājas, bet aci uz mums viņa pameta vien tad, kad ienācām un kad gājām maksāt. Ceru, ka neiztraucējām viņas ikdienas ritmu, lai gan sajūta tāda bija!

Centīšos atrast, vai ir vēl kādi līdzīgi veikali. Laiku pa laikam biezpiena saldos ēdienus un pelmeņus gribētos apēst, bet tos jau no Latvijas īsti nevar atvest...

P.S. Bilde no veikala mājas lapas.

1 komentārs:

  1. Manis nopirktās šprotes garšoja labi.Pērkama manta!!!:)Paldies, ka parādīji:)

    AtbildētDzēst