27.01.11

Maģistra darba aizstāvēšana

Tiem, kas sekojuši mana maģistra darba procesam, noteikti šķitīs interesanti uzzināt, kā tad veicās paša maģistra darba aizstāvēšanā.

Daži jau no e-pastiem zina - mans Latvijas piedzīvojums bija vien aptuveni 48 stundas īss, sestdien darbs tika aizstāvēts.

Neprasiet, lūdzu, atzīmi, jo dažas lietas gribas paturēt pie sevis (jā, kā jau noprotams - nav tik augsta, kā bija cerēts un gribēts). Iemeslus tam varētu uzskaitīt vairākus, bet negribu nodarboties arīdzan ar nopelšanu, atrunām vai ko tamlīdzīgu. Kā teica apkārtējie - galvenais, ka aizstāvēts sekmīgi un ka grāds jau pēc dažām nedēļām būs rokā!

Pastāstīšu nedaudz par pārējo aizstāvēšanas daļu. Biju sagatavojusi prezentāciju ar Prezi
palīdzību - pirmo reizi, kad to darīju. Pagāja laiks, kamēr piešāvos, tomēr pašai bija interesanti un ceru, ka nākamajās reizēs pratīšu izmantot vairāk Prezi piedāvātātas iespējas.
Ņemot vērā to, ka neviens no maniem latviešiem, kuriem sūtīju prezentāciju apskatīties, par to nebija iepriekš dzirdējis, biju domājusi, ka arī augstskolā būšu vienīgā prezentētāja ar šo programmu, bet nekā! No piecām meitenēm, kas uzstājās (mani ieskaitot), trīs izmantoja Prezi. Prieks!

15 atvēlētās minūtes izrādījās pa īsu - vajadzēja vēl kādas 5-7 minūtes, lai gan manīju, ka citiem laiku tik ļoti neskatījās. Varbūt tas tāpēc, ka es uzstājos pirmā... Toties jautājumi bira kā no pārpilnības raga ne tikai par manu, bet arī citām prezentācijām! Komisijas locekļi bija vai nu ļoti ieinteresēti vai saņēmuši tādu uzdevumu - no katra vismaz pa vienam, ja ne vairākiem jautājumiem.

Patīkami bija arī tas, ka pārējām meitenēm bija ļoti atšķirīgi temati, nostiprinot pārliecību, cik gan daudzpusīga ir Vidzemes Augstskola.

No otras puses, žēl, ka tikai pieci maģistra darbi - maz... Meitenes teica, ka kursu esot sākuši 14 cilvēki, pārējie nav tikuši līdz darba iesniegšanai - varbūt pavasarī...

Lai nu kā, labs darbiņš, kas padarīts. Šī sadaļa manā dzīvē beidzot tiks noslēgta. Un liels paldies manai maģistra darba vadītājai Agitai Līviņai! Tiekamies manā izlaidumā 19. februārī Valmierā!

2 komentāri:

  1. Vēlreiz apsveicu! :) Viens svarīgs dzīves posms ir noslēdzies! :)

    AtbildētDzēst
  2. Congr...tieši tā..galvenais, ka esi to izdarījusi...bet vēl vēl svarīgāks ir tas, ko esi ieguvusi sev, rakstot darbu!!! Thumbs up:)

    AtbildētDzēst